Новости Украины Общество и Государство
медиа интернет-издание Чернигов-Град



Літній майданчик з`явився у Чернігові

Літній майданчик з`явився у ЧерніговіУже за традицією на початку літа бібліотеки розширюють свій простір, виходячи на вулиці для постійної роботи на літньому майданчику просто неба. 2 червня біля приміщення Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка за ініціативи Чернігівського обласного відділення Української бібліотечної асоціації відбулося відкриття літнього читального майданчика «Бібліотека під зеленими вітрилами». Працівники бібліотеки зібрали на ньому читачів різного віку та різноманітних уподобань. На майданчику «Літні барви української книги» було презентовано сучасну українську літературу для дорослих і дітей.

На майданчику «Дошка оголошень «Міграційна служба пропонує» можна було отримати інформацію про надання адміністративних послуг вимушено переміщеним особам і місцевим жителям, учасникам АТО. Тут консультували щодо оформлення паспортів громадянина України, оформлення документів для виїзду за кордон, видачі паспортів замість втраченого чи викраденого та інше.

Біля майданчика «З любов`ю до дитини» згуртувалися маленькі читачі. До Міжнародного дня захисту дітей їм запропонували екскурсію бібліотекою, а ще – перегляд мультфільмів про книгу. Та найбільше захоплення у малюків викликала виставка малюнків Варвари Зубаненко (7 років) «Світ любові та краси». Показати свої художні здібності діти змогли під час акції з малювання та обміну малюнками «Сушка», отримавши за свою майстерність у подарунок книжки-розмальовки.

Користувачі бібліотеки та перехожі з цікавістю переглядали виставку світлин любителів книги та читання. До їхньої уваги були представлені найкращі роботи переможців фотоконкурсу «Життя як книга», який щорічно на початку літа ініціюється Чернігівським обласним відділенням УБА. На майданчику «Дамо книзі друге життя. Буккросинг» користувачі обмінювалися книжками, які вже прочитали.

Майданчик «Арт майстер-клас «Букети з цукерок» зацікавив не тільки жіночу та дитячу аудиторію, але й чоловічу. Усі бажаючі мали можливість опанувати ази дизайну та аранжування букетів троянд із цукерок. Вулична акція «Бібліотека під зеленими вітрилами» привернула увагу значної кількості перехожих – як чернігівців, так і гостей нашого міста, більшість із яких долучилася до числа користувачів книгозбірні. Літній читальний майданчик працюватиме впродовж літа з понеділка по четвер з 11.00 до 17.00.

2015-06-04 20:32:15

Зелинська В. В.



Фото по теме















ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ



Бесплатная подписка
на рассылку